Om

Konkurranseturn
Tromsø Turnforenings

Avdelinger

Tromsø Turnforening har 4 konkurranseavdelinger, og er en klubb som satser bredt i idretten. Vi har tilbud innen avdeling turn menn (ATM), avdeling turn kvinner (ATK), avdeling rytmisk gymnastikk (ARG) og avdeling troppsturn (ATT). Apparatturn er en konkurransegren og i Tromsø Turnforening satses det mot både topp og mellomsjiktet på nasjonalt nivå. Det legges det vekt på både det sosiale og det turnspesifikke.Konkurransepartiene krever opptaksprøve, og rekrutteres i hovedsak fra bredden.

Avdeling

Turn menn

Apparatturn menn har lange tradisjoner i Tromsø turnforening og det var herrene som startet turnforeningen og hadde byens første turntilbud. Siden den gang har turnsporten utviklet seg og vokst betraktelig, men mye er fortsatt likt.

I apparatturn/konkurranseturn menn turner vi i 6 apparater; frittstående, bøyle, ringer, hopp, skranke og svingstang. Det kreves både stor styrke, spenst, bevegelighet, balanse, koordinasjon, eleganse samt en god porsjon  treningsvilje for å mestre og bli flink i apparatturn. Det trenes spesielt mye styrke og basisøvelser og treningsmengden er stor.

Avdeling

Turn kvinner

ATK (Avdeling Turn Kvinner) er konkurranseutøvere som trener apparatturn og har ingen direkte påmelding. Dette er et lukket parti hvor sportslig leder og hovedtrener rekrutterer gymnaster fra de store gymnastikkpartiene (AG) og tar kontakt med foresatte til aktuelle kandidater.

Avdeling

Turn Tropp

Troppsturn er en konkurransegren som konkurrerer i tre grener: tumbling, trampett og frittstående. I konkurranser består en tropp av 6-12 gymnaster og man kan delta i både kvinner, herrer og mix klassen. De er delt opp etter rekrutter (11-13år) og junior/senior (13+). Rekruttene trener 6 timer i uken mens junior/senior trener 6,5 timer i uken, samtidig trener begge gruppene 2 timer ekstra hver tredje uke.

 

Når man går på troppsturn er det viktig å ha fokus på både styrke, koordinasjon, spenst, hurtighet, bevegelighet og teknikk.

 

Avdeling

Rytmisk gymnastikk

Her turner i dag flere konkurransejenter fra 6-16 år med apparatene tau, ring, ball, køller og vimpel i tillegg til frittstående. 

Fokus på fleksibilitet, eleganse, styrke, spenst og rytmiske bevegelser til musikk. 

Kroppsteknikk med ulike sprang, piruetter og balanser. 

Alle jentene deltar i konkuranser i inn- og utland, og det satses både på internasjonalt toppnivå i tillegg til nasjonalt nivå. 

Gymnastene trener mellom 8-24 timer pr uke og har stor treningsglede og en vilje til å jobbe hardt på trening. 

Det satses individuelt i tillegg til tropp.

v

Våre

Konkurransetrenere

Viecentiu Roman- hovedtrener ATK 

Vasily Manyakin- hovedtrener ATM

Olga Ivanova- hovedtrener ARG