Gratulerer med jubileumsdagen, Tromsø Turnforening!

Allerede i 1859 skrev en av gymnastikklærerene i Tromsø, Torkild Fosse, til ordet for å danne en turnforening i den lokale avisen Tromsø Stiftstidene. Senere skrev han flere artikler, og  29 April 1862 ble Tromsø Turnforening stiftet. I mange år ble det drevet andre idretter i Tromsø Turnforening, blant annet bryting, boksing, friidrett og fotball. Faktisk har Tromsøs eliteserielag T.I.L, sitt utspring fra Tromsø Turnforening.

I 1901 spaserte Tromsø Turnforenings medlemmer ut av leide lokaler, og inn i sin første egne turnhall i Parkgata. I 1978 var turnhallen for lengst moden for utskiftning, og Tromsø Turnforening, med Svein Kristiansen i spissen så muligheten til å dekke både turnforeningen og bykommunens behov. Den nye hallen, Gyllenborghallen, ble innviet med oppvisning og NM for menn. Sverre Mack fikk i oppdrag å dekorere hovedveggen,- og disse maleriene er også med oss i Tromsø Turnhall den dag i dag.

Gyllenborghallen begynte å bli for liten på 90-tallet, og allerede da satte foreningens komitee i gang arbeidet med å bygge en storstue til turnaktivitet. Byggekomiteen har igjennom årene hatt flere ildsjeler som har gjort det mulig for foreningen å være i egen turnhall, og Børge Johansen, Bjørn Vileid, Knut Borch, og Katharina Torheim er navn vi i dag gir en ekstra takk. Etterhvert kom også Kent Jæger Holmen inn i bildet som styreleder i Tromsø Turnhall AS, og fungerer i dag også som styreleder i turnforeningen. I 2018 ble Tromsø Turnhall innviet, og Tromsø Turnforening eier nå sin helt egen hall på Templarheimen. Gjennom tidene har Tromsø Turnforening vært synlig i idrettsbildet, og levert solide sportslige resultater. I dag fyller Tromsø Turnforening hele 160 år! Det er en alder få foreninger kan skilte med, og gjør Tromsø Turnforening til nordkalottens eldste idrettsforening.

Tusen takk til alle som har, og fortsatt bidrar til foreningens arbeid.

Gratulerer med dagen!